LLIBRES

Memòria d'uns ulls pintats
2012

Memoria de unos ojos pintados
2012

Estimat Miquel
2013

Les dones de La Principal
2014

Las mujeres de La Principal
2014

  LLUÍS LLACH ESCRIPTOR
Lluís Llach va debutar en el món literari amb la novel•la "Memòria d'uns ulls pintats" (Empúries), que va arribar el dia 2 de febrer de 2012 a les llibreries.
Aquest llibre és una formidable història d'amor entre homes lliures, emocionant i colpidora, que retrata aspectes essencials de la Catalunya de la primera meitat del segle XX.

Llach explica: "Si al 2007 quan em vaig retirar m'haguessin dit que escriuria una novel•la, m'hagués fotut a riure. (…) El que va passar és que vaig començar a llegir. Va ser el plaer de retrobar-me amb la lectura. Tot el que va passar després fou atzar: A finals del 2008 o principis del 2009 un amic em va dir: "M'hauries de fer un guió". I jo no sé perquè li vaig dir que sí. I em vaig posar a escriure i em va entrar una mena de ganes d'explicar coses… I vaig començar així, sense adonar-me'n."

"És una història que no existia ni tan sols en el meu imaginari. Es parla de la guerra, segurament perquè sóc una persona de la postguerra, de l'any 1948, i sempre he estat en contacte amb gent de la guerra i també vaig entrar en contacte amb el món de l'exili quan vaig ser a París. Als primers anys de la meva joventut me'n donava compte que la gent que m'havia precedit havien viscut unes circumstàncies espantoses, riquíssimes i al mateix temps apocalíptiques. És un llibre d'amor a aquesta gent, a aquells que van partir la guerra i l'exili i que no van deixar de lluitar mai". Aquest és el gran rerefons de la novel•la.


 Copyright © 2002, www.lluisllach.com - Avis Legal