SINGLES


EL BANDOLER

Editat
Concèntric 6066 UC- 1968

Arranjaments i direcció musical
F. Burrull

Gravació
Sonoton


  NOTES
  Segon disc de Lluís Llach, que aconsegueix un èxit de vendes important. Hi destaca el tema "El bandoler", cançó amb la qual combina dues tonalitats de veu oposades. Aquest representa la seva primera evolució.
  COMENTARI
Després de gairebé un any d’anar cantant per aquesta terra, m’he adonat que per a un autor-intèrpret, és molt important que la gent es comprometi amb les seves cançons. Per això voldria ara explicar molt breument l’origen de les cançons que he gravat en aquest disc.
Un amic de Valls em deixà un llibre que tractava dels mossos d’esquadra i dels bandolers del segle passat, i hi vaig trobar la història del bandoler Joan Serra; el seu caràcter em va impressionar, se m’acudi una lletra i al damunt vaig posar-hi una música, procurant que tingués tants contrastos com el personatge i els canvis de veu fossin molt marcats. Així va néixer El Bandoler.

 La meva terra és una cançó que he escrit amb més facilitat, i perquè vaig fer-la em penso que ho expressa que ho expressa prou ella mateixa.

Quan vaig al meu poble he d’agafar els trens que duen a la frontera, i he coincidit sovint amb emigrants – no els qui busquen grans aventures, sinó els que volen trobar treball per als braços i pa per a la gana.
Potser perquè jo no els he sentit mai cantar, pensant en ells vaig fer Se’n va content.
Tota la resta que volia dir-vos, espero que ho descobrireu dins cada cançó.
Lluís Llach (1967)

  CANÇONS

1. El bandoler
2. La meva terra
3. Se'n va content

Lluis Llach





 Copyright © 2002, www.lluisllach.com - Avis Legal