ÀLBUMS


COM UN ARBRE NU

Editat
Movieplay S-30031. LP. 1972

Arranjaments de Comandante
Jimmy Bascuñán

Arranjaments de Ma Tristesa
Francesc Burrull

Direcció musical de Cançoneta, Com un arbre nu, Ma tristesa, A cavall del vent, Dona i Debilitas Formidinis
Lleó Borrell

Direcció musical de Bon senyor
Francesc Burrull

Direcció musical de Comandante
Jimmy Bascuñán

Direcció artística
G. De La Puerta

Enginyer de so
Rafael Poch

Gravació
Estudis Gema

Disc produït per
Joan Molas


  NOTES
 Aquest disc ha estat reeditat per:

Fonomusic 892050/2. LP. 1986
Dro 2002
Dro (DIGIPACK) 2006  COMENTARI
Tot just fa cinc anys, a mitjans març de 1967, Lluís Llach iniciava la seva actuació pública com a cantautor. Aleshores, quan les primeres tensions internes ens inquietaven i desassossegaven, Els Setze Jutges arribaven, per fi, a ser setze de veritat. I era aquell noi de Verges qui completava el grup pioner, assegurant-li una continuïtat fidel i renovadora al mateix temps.

D’ençà, al llarg d’aquests darrers cinc anys, la nova cançó s’ha aposentat amb gran fermesa, ha arrelat definitivament en el poble. Això ha estat possible gràcies a l’actitud dels qui no han volgut fer cas als interessats cants de tentadores sirenes i han sabut, malgrat tot, convertir en realitat el ferit clam del poeta: ens mantindrem fidels per sempre més al servei d’aquest poble. I ha estat aquell noi de Verges un dels qui amb més fermesa ha sabut contribuir a això.
 
Lluís Llach és un cas singular en el món de la nostra actual cançó popular, agafant com a base les fórmules més habituals de la música d’ara, utilitzant-les a la seva manera i manipulant-les a consciència, lis ha sabut afegir un món nou, assolint una millora qualitativa formal – només us es precís comparar els textos, les músiques i les interpretacions de les seves cançons amb la tònica dominant en el país – i, per un altre cantó, lis ha sabut incorporar també una considerable força sensibilitzadora, certament inhabitual entre nosaltres. I tot això, a més, a un nivell en veritat popular, amb textos estimables.

Potser mai com en aquest disc, no obstant, Lluís Llach ens havia demostrat tota la seva personalitat creadora, tota la seva personalitat interpretativa. Després d’un llarg silenci, de nou el tenim entres nosaltres. I aquest llarg silenci, malgrat tot, l’ha afirmat en la seva personalitat, l’ha fet profunditzar en lo essencial... Aquest silenci, en realitat, ens el torna molt millor. Perquè aquest és el seu millor disc. Perquè aquest és un gran disc. Escolteu-lo. Lluís no em deixaria mentir.
J. García-Soler (1972)

  CANÇONS

1. Cançoneta (La gallineta)
2. Com un arbre nu
3. Comandante (Instrumental)
4. Ma tristesa
5. A cavall del vent
6. Dona (A les cinquanta estrelles)
7. Madame
8. Debilitas formidinis
9. Bon senyor

Lluis Llach

 Copyright © 2002, www.lluisllach.com - Avis Legal