ÀLBUMS


LLUÍS LLACH A L'OLYMPIA

Editat
Movieplay S-30.053 LP. 1973

Autor de la lletra, música i arranjaments de totes les cançons
Lluís Llach

Gravació
Europa Sonor - París

Enginyers de so
Didier-Perier

Direcció de la Gravació
Carlos Guitart

Direcció de les barreges
G. de la Puerta

Produït per
Joan Molas


  NOTES
 Disc gravat en directe en el recital de Lluís Llach a l'Olympia de París el dia 21 de Gener de 1973.
Lluís Llach cantà dinou cançons acompanyat de Laura Almerich (guitarra clàssica i segones veus), Rafael Ortiz (contrabaix),i Jordi Jené (viola, trombó i percussió) .

Aquest disc ha estat reeditat per:

Fonomusic 892055/2 LP.1984
Dro 2002
Dro (DIGIPACK) 2006

Existeix la versió francesa en format doble sota el títol de "L'estaca":
Res no ha acabat, Cançó sense fi, Madame, A les cinquanta estrelles, El Bandoler, Cal que neixin flors a cada instant, Damunt d'una terra, Novembre 72, L'estaca, Aquell vaixell, Com un arbre nu, Jo també he dormit a l'alba, On vas, La gallineta, Jo sé, Somni.


  COMENTARI
Lluís Llach a l’Olympia fou enregistrat el 21 de gener de 1973, durant el recital que celebrà al conegut music-hall parisenc, i lògicament recull bona part de l’atmosfera entusiasta i apassionada d’aquella memorable actuació. Amb tot, ens cal destacar que no s’hi recullen totes les cançons d’aquell recital, sinó només una desena. Així, mentre a casa nostra ens hem d’acontentar amb aquest disc de llarga durada – excel·lent, d’altra banda, i reflex fidel i eloqüent de l’alta qualitat creativa i interpretativa assolida per Lluís Llach – a França s’edita un doble àlbum, on el recital afortunadament és mostrat íntegrament. De tota manera Lluís Llach a l’Olympia, és un bon disc. I ho és no solament gràcies a Lluís Llach, i a les seves cançons – Novembre 72 és la única discogràficament inèdita fins ara –, sinó també gràcies a tota una tasca de producció eficient: des de l’enregistrament fins a la direcció artística i el control general, passant pel disseny de la carpeta i les fotografies, tot ha estat fet amb molta cura, i fa que el disc quedi com una de les millors obres de la producció discogràfica, alhora que clou magníficament tota una etapa en la carrera artística de Lluís Llach, cada cop més brillant i més interessant.
Serra d'Or (1973)

  CANÇONS

1. Madame
2. Damunt d'una terra
3. Aquell vaixell
4. Com un arbre nu
5. L'estaca
6. Novembre 72
7. Jo també he dormit a l'alba
8. El Bandoler
9. Somni
10. Jo sé

Lluis Llach

 Copyright © 2002, www.lluisllach.com - Avis Legal